web analytics
Дома Тагови ХАЕМУС

Таг: ХАЕМУС

Проектот „Зборува радио Скопје“

  „Градот убав, пак ќе никне“ Едно јулско утро на 26.07.1963 година во 5:17 часот, стрелките на часовникот на Железничката станица во Скопје застанаа засекогаш. По...

„Пиварски збор“ – официјален гласник на скопската пиварница

Ова е гостувачки пост на Александар Маџовски, колега и соработник од ХАЕМУС, со којшто веќе неколку години заедно го правиме истражувањето за историјатот на...

Пивара Скопје одбележува 98 години од своето постоење

Повод 98 години од своето постоење, во името на ХАЕМУС – Центар за научно истражување и промоција на културата, заедно со колегата Александар Маџовски наточивме...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!