web analytics
Home Tags уметност

Tag: уметност

Праисториските дами од Македонија

‘Праисториските дами од Македонија’ можеа да се видат на истоимената изложба која скоро цела 2005 траеше во Музејот на Македонија. Деведесет и пет праисториски дами од...

Адам од Македонија – порака стара 6 милениума

Златни полиња и жито во изобилство во папокот на светот над карпите под ѕвездите пред светиот род... се поклонувам Во бескрајното море на светлината фрлам латици во земјата на воздишките со...

Резиме од турата за Отоманските споменици во Скопје

Колкава е моќта на социјалните медиуми? Би рекла огромна, судејќи според она што (ми) се случи вчера на 14.11.2010 година на Бесплатниот раглед на...
error: Content is protected !!