web analytics
Home Tags традиција

Tag: традиција

Midsummer – празникот на летниот солстициј

Можеби никогаш нема да дознаеме дали популарната Шекспирова комедија 'Сонот на летната ноќ' била инспирирана од празникот кој и денеска е нашироко прифатен во...

Среќен Божиќ

  Запишана во многубројните кодови на конструкцијата од традицијата која не е создадена за да се предава туку е конструирана за да создаде ...

Прво Обрезување или Раѓање, Божик или Божиќ

Многу нелогичности постојат околу термините за празнување на некои традиционални празници во православниот свет. Следејќи ги постовите на Кибицер -  "Грегоријански v.s. Јулијански календар",...
error: Content is protected !!