web analytics
Home Tags реконструкција

Tag: реконструкција

Направи си античка римска храна, како од antica cucina romana

На 06.11.2016 год во комплексот ,,Ореов Лад" во Скопје се одржа SCUPINI ROMANI - првиот меѓународен фестивал посветен на античката римска култура во организација на ,,ХАЕМУС”...

Како да си спремиш јадење од римско време

Луѓето сакаат да читаат за древните општества од минатото. Во реконструкцијата им помагаат цела плејада на научници: археолози, антрополози, етнолози, историчари, архитекти ... Ако за...
error: Content is protected !!