web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Пребарувај по сајтот
My pages and blogs
Blog in english
Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community
Категории
Архива

Posts Tagged ‘книга’

PostHeaderIcon Агата Кристи – download на 26 книги

Некој ја прочитал Агата Кристи до своја 14 год. возраст. Некој допрва ја открива, а честопати и се препрочитува едно те исто дело зошто со текот на времето дејствијата се забораваат. На некого повеќе му се допаѓаат филмуваните верзии, на некого книгите. Секој може да ја толкува како сака…

Своевремено на оваа авторка и посветив еден серијал насловен како ,,Агата Кристи и археологијата“, кој се најде публикуван во мојата книга Археолошки дневник, во издание на Аквариус од Скопје. Во него направив обид да ја опишам врската на Кристи со археологијата, земајќи го во предвид фактот што нејзиниот втор сопруг сер Max Mallowan бил археолог и втората половина од својот живот таа ја провела на Блискиот Исток по археолошки ископувања. Истовремено преку него ненападно но активно учестувала во вајање на одредени текови од археолошката светска мисла.

На препорака од Панта Реи на следните линковите можете да ги симнете во оригинал книгите:

- Secret Adversary и
- The Mysterious Affair at Styles

Во меѓувреме на блогот на Реинтелект, сите љубители и заинтересирани за романите на Агата Кристи може да даунлодуваат 26 нејзини книги преведени на српско-хрватски јазик.

Линк: Агата Кристи – download на 26 книги

Информацијата ја поставив прво на Кајмак.от. Целта ми беше да стигне до што е можно повеќе љубители на оваа писателка, но и да го популаризирам малку овој сајт на кој најдобрите вести генерално доаѓаат од блоговите. Но не затоа што му е тоа му е судбина, туку затоа што во моментов на македонскиот интернет простор ретко да има нешто квалитетно, а тоа да не доаѓа од блогосферата.

Agatha Christies`s quotes за археологијата:

Археолозите се најдобри сопрузи, бидејќи покажуваат се поголемо интересирање за жената, колку што таа е постара.

Вие би биле добар археолог, M. Poirot. Имате дарба да го оживеете минатото. Agatha Christie, Murder in Mesopotamia, (1936)

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање на интернет.

Василка Димитровска магистер по археологија

UNESCO Club HAEMUS
SCUPINI ROMANI
HAEMUS E-ShopМоја книга за Руг Баир
Visits
View My Stats