ЧПП

Дали си навистина археолог ? Јас сум дипломиран археолог и историчар на уметноста на Катедрата по 'Историја на уметноста и археологија' во Скопје, во класата на проф. д-р. Драги Митревски. Во 2011 ги завршив постдипломските студии. Мојата магистратура беше поставена како проект помеѓу катедрите по археологија во Белград и Љубљана. На Катедрата по археологија во Љубљана полагав дел од испитите,...

Прирачник за коментирање

Постовите на овој сајт се мои. Со самото тоа го кажувам својот став или дел од него што значи дека не морам да реплицирам доколку не гледам потреба, а можам да одговорам доколку сакам. Не се толерира спамирање, навредување, лични напади кон авторот на сајтот или некој од неговите коментатори. Коментарите на сајтот не го одразуваат моето мислење, туку ставот на...

МУМИИТЕ ОД СЕЛО ЛИПКОВО

Во месноста Кисела Вода, на патот кон Липково на приватно земјиште, уште во 1957 г. се пронајдени две мумии на кои им е зачувана, дури и облеката. Сандаците во кои биле мумиите, за кои се препоставува дека се стари 24 века, ги пронашле сопствениците на земјиштето при градење приватен објект, но никому не ги пријавиле. Откако се дознало за...