Македонскиот документарен филм Медена земја е номиниран во две категории за Оскар, откако победи на голем број фестивали ширум светот. Се разбира, наградите во сите категории - се заслужени! Ова е голем успех за македонската документарна кинематографија и упатувам честитки...
  „Градот убав, пак ќе никне“ Едно јулско утро на 26.07.1963 година во 5:17 часот, стрелките на часовникот на Железничката станица во Скопје застанаа засекогаш. По тој повод новинарот Јован Поповски ќе напише - "Скопје умре за десетина секунди и тоа...
Сигурно сте налетале на онаа шега дека во Скопје само пивото остана „скопско“. Со оглед на тоа што потекнувам од стара скопска фамилија (јас сум 5та генерација родена во Скопје), оној момент кога со тимот на ХАЕМУС го склучивме...