Утринава го следев онлајн предавањето на професор William Logan во организација на „Центарот за интерпретација и презентација на УНЕСКО“. Предавањето беше со одлични поенти, од коишто впечаток ми остави онаа за локациите ставени на листата на светско наследство на...
  На 15.11.2018 год. во ЕУ Инфоцентарот во Скопје, ХАЕМУС во соработка со Archaeological Institute of America за сите љубители на културното наследство организираше серија на ексклузивни предавања повод „Меѓународниот ден на археологијата 2018“. Едно од овие предавање насловено како „Стибера -...
На сите ни е позната македонската банкнота од 100 мкд која катадневно поминува низ нашите раце како платежно средство. Покрај својата номинална вредност, оваа банкнота на својот реверс како што се вели на сајтот на Народната Банка на Македонија,...