ПОСЛЕДНИ НАПИСИ

На локалитетот Тумба Маџари расте една смоква. И тоа не расте било каде, туку расте токму во центарот на овој археолошки локалитет од неолитскот период кој е воедно и музеј под отворено небо. Во септември, еден убав сончев есенски ден,...
Вчера вечер, на 05.09.2021 во 20ч. во Кинотека на Македонија се случи официјалната премиера на авантуристичкиот документарен игран филм „Брод со Бисери“. Автор на овој документарец и главен менаџер е Регина Икономовска, режисер Александар Зиков, јас ја глумам споредната...
Пивара Скопје го прослави својот 99 роденден, благодарение на документите кои во 2019 со ХАЕМУС ги пронајдовме во Архивот во Белград. Дури и логото на компанијата беше променето по нашето истражување. Соработката на ХАЕМУС со Пивара Скопје трае повеќе...