web analytics
Home Authors Posts by Археоблог

Археоблог

1147 POSTS 108 COMMENTS
Здраво. Моето име е Василка Димитровска, магистер по археологија, директор на ХАЕМУС и менаџер на културно наследство. Читаш оригинални текстови на мојот личен веб сајт. Ти благодарам и го ценам твоето време посветено на моите белешки.

Менхири, трилити, кромлиња, долмени, хенџови…

Текстот е публикуван во книгата - В. Димитровска, 2008, Археолошки дневник, Аквариус, Скопје,9-14.   Самиот збор мегалит представува сложенка од двата грчки збора - мегалос (голем)...

Со свој камен од Розета по своја глава (реплика на пост)

  Бидејќи бев замолена од повеќе луѓе на повеќе места, да дадам некакво мислење за Каменот од Розета и дешифрирањето...

Најстарата топка на светот

кликни на сликата да ја прочиташ статијата За оваа вест делумно...
error: Content is protected !!