web analytics
Home Authors Posts by Археоблог

Археоблог

1128 POSTS 108 COMMENTS
Здраво. Моето име е Василка Димитровска, магистер по археологија, директор на ХАЕМУС и менаџер на културно наследство. Читаш оригинални текстови на мојот личен веб сајт. Ти благодарам и го ценам твоето време посветено на моите белешки.

Протресена еволуцијата на хоминидите во Кина и тоа без човечки остатоци

Последниот период вниманието ми го привлекоа неколку научни откритија кои се однесуваат на развитокот на хоминидите. Некои од овие откритија веројатно ќе го променат...

Пролетни празнувања: Ѓурѓовден|Хидерлез|Едерлези|St. George day

Ѓурѓовден или денот посветен на Св. Ѓорѓи се слави секоја година на 06.05. Оваа прослава е дел од пролетните празнични обичаи кај скоро сите...

Мојата научно-истражувачка студија за старо Скопје

Кон крајот на минатата година со тимот на ХАЕМУС изработивме обемна научно-истражувачка студија посветена на животот во Скопје, кој културно, социјално и економски интензивно...
error: Content is protected !!