Home За мене

За мене

Димитровска Василка, магистер по археологија, независен археолог, истражувач, блогер и граѓански активост во полето на културното наследство. Се занимавам со археологијата и културното наследство професионално. Пишувам и публикувам научни и популарни текстови на оваа тематика, учествувам на јавни дебати и симпозиуми, држам обуки, рецензирам книги, давам професионални совети и во 2011 ги завршив постдипломските студии на Унивезитетот во Белград, на Катедрата по археологија, со што стекнав титула магистер по археологија. Ја подржувам примената и употребата на недеструктивни методи во археологијата со помош на дигитална теренска документација. Моето определување е во сферата на промоција на  културното наследство, и по полагањето на дополнителни стручни испити се здобив со професионална лиценца за туристички водич. Член сум на ЕАА, AARG и МАНД. Се залагам за употребата на CC лиценците и поборник сум за слободен и отворен пристап кон знаењето на интернет. Обожавам да пијам пиво и ги слушам EKV/Franz Ferdinand/Editors.

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат моите текстови и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права. Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање.

Можеш да ми пишеш на info@arheo.com.mk, или да ме најдеш на:

FaceBook, Twitter, Flickr, YouTube, Slideshare, Photobucket, Македонската Википедија

Mоите веб страници

Минат блог

Мојата книга

Симни ја мојата книга во *pdf верзија