web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Пребарувај по сајтот
My pages and blogs
Blog in english
Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community
Категории
Архива

PostHeaderIcon Бесплатна прошетка низ јавните места како мој приватен простор

На 12. Јуни 2011 со почеток од 17:00 ч, со старт од Скопското Кале, ќе направам една бесплатна прошетка за граѓаните низ Стариот дел на градот Скопје. Овој необичен настан е во склопот на повеќедневниот проект на НВО Контрапункт, насловен како ПРИВАТНО | ЈАВНО (заземање простор — > правење простор). Повелете со мене во недела на една необична бесплатна тура. Mојот скопски приватен живот пресликан низ призмата од нашите урбани архитектонски артефакти, кои се воедно и културно-историски споменици на Република Македонија.

 

Со група пред Даут Паша Амамот во Скопје

 

Организатор: НВО Контрапункт
ДомаќинДимитровска Василка
Тип: Еднодневна тура низ Скопје
Наслов: ЈАВНИТЕ МЕСТА КАКО МОЈ ПРИВАТЕН ПРОСТОР
Датум: Недела, Јуни 12, 2011
Време: 17:00 pm
Локација: Пред големиот паркинг на тврдината Скопско Кале
Град: Скопје, Македонија

 

Настанот со своја страница на фејсбук

 

2 Responses to “Бесплатна прошетка низ јавните места како мој приватен простор”

Leave a Reply

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање на интернет.

Василка Димитровска магистер по археологија

UNESCO Club HAEMUS
SCUPINI ROMANI
HAEMUS E-ShopМоја книга за Руг Баир
Visits
View My Stats