web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Пребарувај по сајтот
My pages and blogs
Blog in english
Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community
Категории
Архива

PostHeaderIcon Видео интервју за новинарски интернет портал

Вчера попладне дадов интервју за порталот intervjua.com.mk. Добив невообичаено интересни прашања од новинарот Миодраг Мисолиќ, кој го менаџира истоимениот портал. Интервјуто е во форма на видео-прашалник, а моите одговори се кратки, јасни и прецизни без било како двоумење, глумење, цензурирање, модерирање или накнадно монтирање. Зборувам за се уште свежиот инцидент со црквата-музеј на Скопското Кале, за политизација на културното наследство, за ванаби археолози и историчари итн …

Благодарност до колегите и нивната поддршка во форма на коментари кои ги пишуваат на социјалните мрежи. И да, навистина сметам дека е крајно време да се престане со политизација на културното наследство кое потекнува од територијата на Република Македонија. И да се остават археолозите да ја работат својата професија. Сакам да работам наука, а не политика!

Линк до моето интервју на порталот Интервјуа.

Leave a Reply

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање на интернет.

Василка Димитровска магистер по археологија

UNESCO Club HAEMUS
SCUPINI ROMANI
HAEMUS E-ShopМоја книга за Руг Баир
Visits
View My Stats