web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Пребарувај по сајтот
My pages and blogs
Blog in english
Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community
Категории
Архива

PostHeaderIcon БЕСПЛАТЕН РАЗГЛЕД НА СКОПЈЕ

Организатор и домаќин: Димитровска Василка
Тип: Еднодневна тура низ Скопје
Датум: Недела, Октомври 10, 2010
Време: 11:00 am – 14:00 pm
Локација: Пред Музеј на Град Скопје
Град: Скопје, Македонија (погледни ја мапата)

Итинерар: Музеј на град Скопје, Спомен дом на Мајка Тереза, плоштад, Камен мост, Еврејско маало, стар дел од градот (Даут Пашин Амам, Чифте Амам, Безистен, Капан Ан), Мустафа Пашина џамија, Св. Спас, Скопско Кале.

Во недела на 10.10.2010 за сите граѓани организирам бесплатен разглед на градот Скопје со посета на културно-историските споменици за кои не се потребени влезници. Доколку институции, агенции или фирми сакаат да поделат промотивен материјал, ќе ги замолам навреме да ме контактираат на info@arheo.com.mk.

Поканети се сите заинтересираните граѓани на една прошетка низ Скопје. Се посетуваат наведените локации, а турата ќе почне од Музејот на Град Скопје позната како Стара железничка станица.

Ова е традиционална тура која секоја година ја организирам за сите пријатели од фејсбук и твитер. Се надевам дека сте заинтересирани и се гледаме на едно убаво дружење.

Настанот е подржан од порталот Панорама и Археолошкото икопување во Тауресиум. :)

Настанот со своја страница на фејсбук

Контакт на e-mail: info@arheo.com.mk

Групна фотографија на луѓето кои дојдоа на една
бесплатна тура низ археолошкиот локалитет Скопско Кале
што ја организирав пред настапот на Синтезис во 2008.

Апдејт од 10.10.2010

Со групата во комплексот на црквата Св. Спас

6 Responses to “БЕСПЛАТЕН РАЗГЛЕД НА СКОПЈЕ”

Leave a Reply

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање на интернет.

Василка Димитровска магистер по археологија

UNESCO Club HAEMUS
SCUPINI ROMANI
HAEMUS E-ShopМоја книга за Руг Баир
Visits
View My Stats