web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Пребарувај по сајтот
My pages and blogs
Blog in english
Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community
Категории
Архива

PostHeaderIcon БлогОпен 2009 (еТврдина),Ниш

На огромно задоволство на сите кои присутвувавме на BlogOpen 2008 во Бор, оваа регионална блогерска конференција која прерасна во традиција, годинава ќе се случува во Ниш. Самата конференција е поместена во рамките на еден друг компатибилен настан, интернет фестивалот именуван како еТврдина ( eTvrdjava) и ќе се случува на 4 и 5 септември. Организаторите веќе ја објавија програмата, во која како предавачи ќе учествуваат и блогери од Македонија. Настанот може да се следи и преку официјалниот блог/сајт, а регистрацијата се врши преку пополнување на формуларот.

Kotizacija za ovogodišnji BlogOpen će iznositi 500 dinara i naplaćivaće se pri ulasku u rovove niške tvrdjave. Sredstva koja prikupimo ovom prilikom biće iskorišćena za pomoć deci sa posebnim potrebama.

На Блогопен 2007 кој се одржа во Нови Сад чинам дека беше присутен само Дарко. Првиот српски блогер со кој јас лично се запознав беше  Драган Варагич (со кој веќе се сретнавме на Glocal конференцијата во Скопје) и како реултат на претставување и популаризација на македонската блогосфера од негова страна, текстовите од македонските блогери беа вклучени во изборот на книгата Блогопедија 2008, а потоа некои од нив беа и публикувани. Минатата година успеавме да се организираме една мала група на блогери (Арвена, Дарко, Џаман, Фемгерила, Оксиморон и Гершанина) и да појдеме до Бор, каде што уште повеќе се продлабочи соработката помеѓу македонската и српската блогосфера.

Јас и Дарко веќе го најавивме нашето учество. Со уште неколку луѓе планираме да појдеме во Ниш, па доколку е некој заинтереиран, нека не контактира за да можеме да се организираме. Имајќи го искуството од лани, верувам дека ќе има многу забава, учење, дружење а богами и авантури со белото комбе. :)

Текстови поврзани со БлогOпен 2008

Гостување на Археоблог во емисијата Ало Скопје
Како изгледа Археоблог публикуван на српски јазик
Ете бидна и BlogOpen 2008 во Бор
Археоблог публикуван во Блогопедија 2008
Blogopen 2008, конкурс за Blogopedia и една нова понапредна блогерска заедница

Текстови поврзани со БлогОпен 2009

Комуникации – BlogOpen 2009 – eTvrdjava 2009
BlogOpen 2007, 2008 i 2009 | Sasvim obična priča
Bane Dimitrijević – Blogopen Niš 2009

twitter Facebook group E-TVRDJAVA

Realtime results for BlogOpen09

4 Responses to “БлогОпен 2009 (еТврдина),Ниш”

Leave a Reply

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање на интернет.

Василка Димитровска магистер по археологија

UNESCO Club HAEMUS
SCUPINI ROMANI
HAEMUS E-ShopМоја книга за Руг Баир
Visits
View My Stats