Home Археологија Не факти, туку арт-е факти

Не факти, туку арт-е факти

1,946 views
0

Археологијата е потрага по фактите, а не по вистината. Ако ја барате вистината, курсот по филозофија на професорот Туре е долу десно по ходникот. Заборавете ги сите идеи за изгубени градови, егзотични патувања и копање по светот…. ние не ги следиме мапите до закопаните богатства и „Х“ скоро никогаш не ја означува точната локација. Седумдесет проценти од целата археологија е изработена во библиотека.

Од Википедијата посветена на Индијана Џонс

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here