Home Блогосфера Културни препораки за читање од блог корзото

Културни препораки за читање од блог корзото

1,317 views
0

 

Пред да ни биде испрана уморната упорност кон девалвирање на сопствената култура, ве упатувам да прочитате неколку различни мислења на таа тема. Доколку некој се најде прозван, Јас не го „повикав“.

Новица НаковЧитање на градот: Урбан простор и сеќавање
Сеад ЏигалПомен за незнајниот полтрон
Волан Карневалот, цар на Европа – Музеј на Македонија Скопје … Carnival King of Europe – Museum of Macedonia Skopje …
Алекс БукарскиЗајди, зајди јасно сонце пред медиумската дистопија
QzevskiДа е вујко ми владика се би било поинаку
Мирјана Најчевска  – ЗЛОСТОРСТВО (пренесено од мое Скопје мој град)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here