Home Хералдика Циклус на предавања и вежби по хералдика

Циклус на предавања и вежби по хералдика

1,224 views
0

 

На 5.02.2009, во организација на одделот за едукација на Музеј на Македонија започна новиот циклус на предавања по хералдика. Во четвртокот на 12.02.2009. бидна првата од серијата на работилници, а утре ќе се одржи второто предавање од доцен д-р Снежана Филипова од Институтот по историја на уметност со археологија под наслов Нови ликовни хералдички извори.

Во прилог постирам линк од каде можете да ја превземете книгата “The Complete Book of Heraldry” на Stephen Slater, за што му благодарам на мојот колега од Србија – Архантис. Книгата е богата со 700 илустрации и фотографии, преведена е на руски јазик и надополнета со едно поглавје за руската хералдика.

Формат: пдф/рар/71.6 МБ – Превземи

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here