Home Археологија Археоблог повторно публикуван во списанието Културен живот

Археоблог повторно публикуван во списанието Културен живот

1,718 views
1

 

Списанието за култура, уметност и општествени прашања “Културен живот”, во најновиот двоброј за оваа година поместува теми и дилеми од областа на литературата, поетиката, постмодерното поимање на денешнината… страници посветени на ромската култура… делот за филмската уметност, издавачка дејност и драмска библиотека…

По втор пат само за неколку месеци, во списанието Културен живот повторно се публикува уште еден мој научен текст. Потикната од постот кој неодамна беше објавен во Blogopedija, во него се бавам со конструирање на реалности и вистини, посебно во полето на археологијата и културното наследство.

А вие, можете а и не морате да ми дадете 2-3 податока. Со или без нив ќе конструирам сопствена вистина. Нели целта на блоговите е вистина да опстои, ма “каква и да била таа”. 😉

1 COMMENT

  1. […] Овој текст кој првобитно беше објавен на мојот сајт. Подоцна беше публикуван во Блогопедија 2008 (која претставува сублимат од најдобрите постови во рок од една година пишувани на српски, хрватски, бошњачки или македонски јазик) и отпечатен во списанието  – Културен живот. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here