web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Haemus Journal
UNESCO Club HAEMUS
My pages and blogs

Blog in english

Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community

PostHeaderIcon Краток водич низ американската археологија

Ова е е една мошне интересна статија поместена на блогот на ЕАА, со која авторот Michael Dietler (Department of Anthropology, University of Chicago) дава краток преглед на институционалната поставеност и пространството на комплексни субдомејни кои се дел од Американската археологија.

Обрнете внимание на следново:

There are at least 450 colleges and universities in the United States that offer a B.A degree in anthropology (from among about 1,400 institutions of higher education). Of those institutions, 98 universities offer PhD programs in Anthropology. The annual production of Anthropology PhDs by all these institutions has been relatively stable since the mid 1970s, with an average of about 400 per year, although the most recent figures show a total of 556 PhDs in Anthropology during the 1999-2000 academic year.

За жал ние немаме толкав извоз на ментален капацитет за археологија како САД? Па сепак, свесни ли сте вие каков потенцијал е тоа и за што се можат да го употребат!

Линк: Review Column: A short guide to American Archaeology


Leave a Reply

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање.

Василка Димитровска магистер по археологија

Пребарувај по сајтот
Follow my research

SVPINI ROMANI
HAEMUS E-ShopМоја книга за Руг Баир
Категории
Архива