Home My 3.0 music box The Killers and Lou Reed versus Johny Cash

The Killers and Lou Reed versus Johny Cash

841 views
0

 

Се надевам за разлика од мене, дека вас ве најде Новата година во одлично здравје. Моментално имам некоја тешка варијанта на бронхитис, не е препорачливо да излегувам од дома, но тоа секако не ме спречува во меѓувреме да слушам добра музика. Верувам дека ви текнува на The Killers и песната Mr Brightside. Истите оние The Killers кои звучат така британски, а доаѓаат од Aмерика. На нивниот последен комплилациски албум соработката на The Killers со Lou Reed (ex Velvet Underground) во песната Tranquilize звучи како рецепт за успех. Малку необично, но успејаа да се спојат младоста на Killers со искуството на Reed, во темни вокали пропратени и малку ,,испечени” со звуците на новиот new wave sound.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here