Home Архео TV 2.0 My headless waltz

My headless waltz

992 views
0

 

Ако сте слушнале неколку песни од Волтер (Voltaire) малку ви се. Треба да слушнете уште повеќе. Ќе ви провејат многу европски фолк звуци во кои никогаш доста од балови, вампири, зомбија, проститутки, убиства, клетви, ѓаволи, убавици и недопрени делови од нашите мозоци. Премалку за некој во чии песни се зборува всушност за љубовта. :)))

Омилен на готик-сцената, музичар, аниматор и професор во School of Visual Arts во New York, неговата популарност е голема посебно кај аниме авторите кои обожаваат да си направат спот на некоја од неговите песни. Како и да го опишам – wicked, strange, sardonic, twisted со неговиот Skeletal orchestra се секогаш театрални и полни со props and stories. So, I wish you a nice trip, deep into your brain, with some of his headless waltzes.

Линк: Voltaire`s official web site

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here