Home Палеоантропологија Неандерталците биле црвенокоси

Неандерталците биле црвенокоси

1,730 views
1

Ви препорачувам да прочитате еден текст на BBC за истражувања во кои се поместени проучувањата на ДНК од остатоците на два Неандерталц(и)а. Мада не остана покус и Ројтерс со дистрибуција на веста со сличен напис на истата тема. Според научниците откриен е важен ген т.н. MC1R, со чија помош се одредува дека сопственикот имал црвена коса. Генетиката навистина ни открива чудесии.

Ех, овие Неандерталциве. Ем биле ,,згодни”, ем црвенокоси. 🙂

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here