Home Антропологија Мостот на реката Квај

Мостот на реката Квај

1,127 views
0

Песната Colonel Bogey March оригинално напишана во 1914 година, 43 години подоцна ќе биде употребена во еден филм кој воглавном се базира на вистинит историски настан кој се случил во Бурма, каде што подоцна се одвивало и снимањето на филмот. Верувам дека многумина од постарите и од помладите генерации ја паметат нумерата која војниците ја изведуваат со свиркање, во делото кое 1957-та година е добитник на наградата Оскар. Ова е веројатно една од најзаразните песни на филмското платно.Сепак, сите настани во филмот ,,Мостот на реката Квај” се фикција.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here