web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Пребарувај по сајтот
My pages and blogs
Blog in english
Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community
Категории
Архива

PostHeaderIcon Кој лапна 2 000 000 денари за неизградениот пат до Римскиот Аквадукт

Во Електронскиот службен весник од:

Година: 1999  Број: 17

Датум на издавање: 05/20/99

Општина: Совет на Град Скопје

Тип:Програма

Наслов: Програма за користење средствата од употребата на градежно земјиште на подрачјето на Град Скопје за 2000 година

Текст:Врз основа на член 18 точка 6 и член 61 точка 5 од Статутот на град Скопје и член 6 точка 6 од Законот за градот Скопје, (? Службен весник на Република Македонија? бр.49/96), Советот на град Скопје на четириесет и првата седница одржана на 28 декември 1999 година, а по прибавено мислење од Општините Центар, Карпош, Кисела Вода, Чаир, Гази Баба, Шуто Оризари и Ѓорче Петров донесе:

П Р О Г Р А М А :

3.13. Изградба на пристапен пат до Римскиот аквадукт и уредување на неговата околина 2.000.000 ден

Мислам дека е редно некои институции надлежни за ова да се позанимаваат, зошто следниот пат кога ќе појдам до Аквадуктот, сакам да знам дека 2 000 000 денари кои ги дале граѓаните на Република Македонија уште во 1999 година, отишле за изградба на пристапен пат до Римскиот Аквадукт.

За информацијата им благодарам на кругови блиски на Владата. ;)


Препорачани линкови:

- Аквадукт кај Скопје

Акција за ревитализација на скопскиот Аквадукт – ќе биде или не

- СЛОВЕНЕЧКА – кратка историја за нејзината долга изградба

- Непристапноста главна пречка за промоција на аквадуктот

- Аквадукт & Синтезис

- Синтезис, Римскиот Аквадукт и нашата негрижа за културното наследство

- Зошто се знае толку малку за Скопскиот Аквадукт

- АКВАДУКТ – негрижа на надлежните (Фото досие “Бара“ …)

One Response to “Кој лапна 2 000 000 денари за неизградениот пат до Римскиот Аквадукт”

Leave a Reply

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање на интернет.

Василка Димитровска магистер по археологија

UNESCO Club HAEMUS
SCUPINI ROMANI
HAEMUS E-ShopМоја книга за Руг Баир
Visits
View My Stats