Home WWWести Дали археолозите во Грција го пронајдоа едно од топ 10 откритијата за...

Дали археолозите во Грција го пронајдоа едно од топ 10 откритијата за 2007?

964 views
0

Министерот за култура на Грција минатиот петок изјави дека археолозите во крајбрежната населба Вула, откриле остатоци од она за кое што тие веруваат дека може да биде стара агора со продавници како и религиозен центар кој датира од 5 или 4 век BP.

Се претпоставува дека и припаѓал на општината Aexonides Halai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here