Home Лично So long…my friends

So long…my friends

853 views
0

Вие значи мислите дека жената треба да се соедини со мажот дури и после смртта?

– Непоспорно е дека треба. Бракот е за век и веков и за вечноста. Зар вие не ја знаете приказната за историјатот на двајцата млади сопружници од Оверн, кои се сакале? Умреле скоро во исто време и положени се во два гроба кој се разделени со една мала стаза. Но дивата ружа секоја ноќ своите расцветани гранки ги префрлала од едниот гроб, на другиот. Па морале да ги состават ковчезите.

Анатол Франс – Црвениот крин

превземено од Flash


Ете и тоа ми се случи. Се сопнав во животот. Паднав. За малку ќе умрев. Ако – си реков. Во тој момент знаев дека повторно ќе се родам. Бидејќи по кој знае кој пат, животот ми даде уште еднаш шанса.

До следното мое умирање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here