Home Антропологија Василичарскиот карневал во село Мислешево

Василичарскиот карневал во село Мислешево

1,972 views
2

Ова е нешто што требаше да го направам одамна. Ама подобро и со малку закаснување, отколку никогаш. Газдарицата на овој блог му се извинува на администраторот на сајтот Мислешево, што не успеа поради обврските да стигне да го постави слајд шоуто на време. Исто така благодари за отстапувањето на фотографиите, бидејќи некои се авторски и до сега не се објавени. Се надевам дека ќе уживате во едно мало кратко и афирмативно представување на селото Мислешево, како и Карневалот кој секоја година стандардно се одржува за Василица, т.е. Стара Нова Година.

[slideshare id=23851&doc=pagan-carnival-at-village-of-misleshevo-6434&w=425]

p.s. бидете стрпливи со презенатцијата, прилично е захтевна 🙂

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here