Home Администрација И,, јазикот” е вирус

И,, јазикот” е вирус

1,117 views
0
Ако тишината е моќна алатка помеѓу љубовниците, тогаш како ќе научиме да зборуваме. Ако љубовта е секс и ако треба да заведуваме молчејќи, што ни преостанува? Каде се тогаш зборовите тоа да го запишеме. Зошто незапишано-неслучено.

Постојат многу вируси на светов. Но најголем од сите е човечкиот “,јазик”. Во светот на тишината тој е бепомошен. Но во светот на говорот, ,,поганиот” човечки јазик е помошно средство. Kаде поминува и траг остава, таму повеќе ништо не битисува.

Дали на човечкиот род треба да му се забрани да пишува, за да…?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here