Home Археологија Грбот и знамето на општина Охрид хакнати од логото на UNESCO

Грбот и знамето на општина Охрид хакнати од логото на UNESCO

9,966 views
0
Веста прво ја видов на Блогот на Хералдичарите, а потоа изворно ја прочитав и во Дневник од каде е и оригинално превземена. 

Општина Охрид ќе мора да го промени својот грб и знамето, донесени во деведесеттите години од минатиот век, затоа што со закон е забрането да се вградуваат туѓи симболи, посебно ако се тие хакнати од логото на UNESCO.

 

 

Мислам дека некои општини по својата дрскост ги поминаа сите граници на пристојност. Секој друг коментар од моја страна би бил сувишен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here