Home Придонеси на Википедија Музејот на тутунот на Македонската Википедија

Музејот на тутунот на Македонската Википедија

960 views
0
Изминатиов период на македонската Википедија го надополнив и го проширив веќе постоечкиот текст за Музејот на тутунот во Прилеп. Музејот поседува необична збирка и ретки експонати стари по неколку века, од кои некои им припаѓале на благородници или на историски личности.

Текстот и сликите се отстапени од архивата на музејот, при што е дозволена јавна употреба за потребите на Википедија. За ова упатувам голема благодарност до Рибаро, кој исто така го уредува блогот Прилеп.

Кутија за тутун во техника на гранулација Наркоманско водено
луле

Благодарност и до господинот Александар Цветковски, кустос во музејот и до комплетниот персонал на Музеј на тутунот во Прилеп кои излезе во пресрет за потребите на статијата.

За статијата клик тука.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here