Home Археологија BREAKING NEWS

BREAKING NEWS

1,245 views
0

Дали ќе настане скандал во македонската археологија?

Еден земјоделец од Мариово, кој орајќи си ја земјата пронашол цел штит (но во делови) со 12-кракото сонце, на кого е напишано името на Деметар? (еден од наследниците на Александар) е на сред скандал помеѓу Музејот на Град Прилеп и двајца археолози? од Катедрата по археологија.

Во Грција се најдени слични штитови ама никогаш со име на крал.

Веста се уште не е објавена на Канал 5 страницата, така да ова не е информација од прва рака. Гледајте ги нивните вести во 23 ч., а во наредните часови во зависнот од протокот на информации, ќе следува подетално известување на Археоблогот за епохалното археолошко откритие во Мариово.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here