Home Апели Јавен повик

Јавен повик

814 views
0

Македонски народни песни е блог на Панта Реи на кој тој работи од почетоков на годината. Се работи за колекција од околу 450 текстови на песни од нашето богато народно творештво, заедно со аудио семплови во мп3 формат кои можат да се слушнат или даунлоудираат од сајтот.

Машка носија - Струга 

Дел од песните сега се публикувани и на Википедија, благодарение на добрата воља на Милош.

Објавен е отворен јавен повик до секој добар човек кој има текст или mp3 од стара македонска народна песна, да ги прати на адресата: the.goodbytes@gmail.com. Ќе бидат публикувани на блогот со песни без никаква надокнада, но секој од вас кој ќе се вклучи ќе стори добра работа, со што ќе наниже уште еден бисер во ѓерданот кој ќе го краси македонскиот Интернет простор

 

© археоблог 2006.Сите права задржани

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here