Home WWWести Италијанските научници ексхумирале тело за кастрација

Италијанските научници ексхумирале тело за кастрација

560 views
0

 

Италијанските научници го ексхумирале телото на познатиот оперски пејач од 18 век, Фаринели, кој своевремено како мал бил кастриран за да му се зачуваат одличните гласовни можности.

Треба да биде направено истражување на коските од страна на научници од универзитетите во Bologna и Pisa со цел да се открие психологијата на кастрирањето, при што би можело да се детерминираат некои животни фази на Фаринели, неговите навики и болести кои ги имал.Ете и тоа се случува.Се во сврха на науката.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here