Home Археологија Најубавото момче на светот

Најубавото момче на светот

2,994 views
1

 

Не дека потекнува од 4 век п.н.е.
Не дека е толку близок на духот на Праксител
Не дека во него тој ја олицетворил својата љубовница куртизаната Phrynê
Не дека е пронајден во морето од заливот Маратон
Не затоа што е бронзен
Не затоа е славен
Не затоа се мисли дека веројатно го представува богот Хермес
Не дека е олицетворение на класичната грчка уметност
Не затоа што изгледа како атлет од гимназиум
Не заради правилните пропорции
Не затоа што служел како ламба во Римскиот период

Туку затоа што т.н. Мarathon boy  има многу симпатична глава, хармонија на лицето, складни линии преку кои се чита body language-от.. Затоа што веројатно е направен од голема љубов, бидејќи тој самиот е љубов.

И затоа што е убав бре!!! 🙂

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here