Home Антропологија Најстарата топка на светот

Најстарата топка на светот

1,965 views
3

кликни на сликата да ја прочиташ статијата

За оваа вест делумно можеше да се прочита на блоговите на Благојче и на Тетовоonline. Историјатот на фудбалот веројатно познава многу  настани поврзани со него. Така во чест на почетоков на свеЦкото првенство во фудбал, во Германија беше донесена најстарата зачувана топка на светов, да посведочи за културните традиции на овој спорт.

Артефакт си е артефакт…

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here